Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vauvaperhe matkustaa
Isbn: 978-95-1319-843-5
Förlag: Tammi
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: juni 2017
Uppläsare: Markus Bäckman
Length: 21 minuter

Ljudbok

Vauvaperhe matkustaa

"Onkohan tämä nälkä, vai röyhtäyttääköhän meitä?"

Ville Hytösen viides lastenkirja laskeutuu tarkastelemaan maailmaa vauvan näkökulmasta. Matti Pikkujämsän riemukas kuvitus viimeistelee matkakertomuksen, joka on pakollista luettavaa jokaiselle vauvaperheelle.

Vauvaperheen kuolarievut ja vaipat ovat lopussa, ja jarrusukat ja potkuhousut vetelevät viimeisiään. Äitivauva huokailee ja pyyhkii perheenjäsenten suita rievunpuutteessa villapaitaan. Hämähämä! huutaa pikkuvauva huomionhakuisesti, ja teinivauvan suupielet kääntyvät uhmakkaasti alaviistoon. Ei enää lusikallistakaan luumumössöä! Silloin isävauva pamauttaa päättävän nyrkin pöytään: on lähdettävä pääkaupunkiin kauppareissulle, vaikka se vaatisi viimeisetkin lapsilisät. Mutta kuinka neljä ryömivää vauvaa selviää junamatkasta? Saavatko he asiansa hoidetuksi pääkaupungin kiireisessä vilinässä? Missä neljä yksinäistä vauvaa voisi ottaa nokoset tai vaihtaa vaipat?

Ville Hytönen on perustamansa Kustannusosakeyhtiö Savukeitaan kirjallinen johtaja ja kirja-alan moniottelija. Hänen tuotantoonsa kuuluu paitsi runoja myös aforismeja, keittokirja sekä useita lastenkirjoja, joista Matti Pikkujämsän kuvittama Hipinäaasi apinahiisi valittiin 2013 Finlandia Junior -ehdokkaaksi. Turussa ja Tampereella aiemmin vaikuttanut Hytönen nauttii nykyään vauva-arjesta Tallinnassa.

Matti Pikkujämsä on Helsingissä asuva graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Hän on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja toiminut freelancekuvittajana vuodesta 1999. Pikkujämsän värikkään humoristiset kuvitukset ovat tuttuja paitsi kirjoista myös lehdistä, mainoksista sekä tekstiileistä, joita hän on suunnitellut mm. Marimekolle. Matti Pikkujämsä on ollut kahdesti Finlandia Junior -ehdokkaana, ja vuonna 2013 hänelle myönnettiin Rudolf Koivu -palkinto parhaasta lasten- tai nuortenkirjakuvituksesta.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone