Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tavarataidot
Isbn: 978-95-1319-538-0
Förlag: Tammi
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: december 2016
Uppläsare: Meri Nenonen
Length: 4 timmar 42 minuter

Ljudbok

Tavarataidot

Kotimainen vastine KonMarille! Unohda pikaraivaukset – opettele tavarataidot!

Tavaroiden määrä suomalaisissa kodeissa on nykyään valtava, eikä kaupastakaan tavara lopu. Tavaratulvan kesyttäminen vaatii uutta osaamista: nyt tarvitaan tavarataitoja!

Tavarataidot-kirja kertoo, miksi meillä on liikaa tavaroita ja mitä asialle pitäisi tehdä. Kirja ohjeistaa oivaltavasti tavaratulvan torjumiseen, sopivan määrän hahmottamiseen ja ylläpitämiseen sekä liiasta luopumiseen. Kirjassa neuvotaan käytännönläheisesti, miten tavarapaljous selätetään: mistä tietää kuinka paljon on sopivasti, miten poistetuista tavaroista pääsee vastuullisesti eroon ja miten estää turhien tavaroiden kertyminen kotiinsa. Teos auttaa näkemään, millaiset ajatusharhat tekevät turhasta luopumisen vaikeaksi ja miten niitä vastaan voi taistella. "Eläkeikää lähestyvät vanhemmat, joiden aikuiset lapset olivat jo lähteneet pois kotoa, halusivat muuttaa isosta omakotitalosta pienempään kerrostaloasuntoon. Muuttoa varten talon tavaroita alettiin käydä läpi. Joukossa oli paljon lapsille kuuluneita esineitä, kuten leluja, piirustuksia ynnä muuta. Päälle kolmekymppiset lapset olivat auttamassa tavaroiden raivaamisessa. Varaston uumenista tuli esiin vanhoja sarjakuvalehtiä. Yksi lapsista ilahtui löydöstä. Hän pakkasi lehdet siististi pahvilaatikkoon, teippasi sen kiinni ja kirjoitti tussilla päälle: Vanhoja sarjakuvalehtiä. Säästetään. Sitten hän kantoi laatikon tyytyväisenä takaisin vanhan asunnon varastoon."

Helsingissä asuva Jenni Sarras on viestinnän ammattilainen, joka pitää tolkusta ja tavallisesta arjesta. Hän on vuodesta 2012 kirjoittanut suosittua Arkijärki-blogia, jonka motto sopii hyvin tavarataitoihin: Elämä vaan on helpompaa, kun omaisuuteen ei huku ja tavarat löytyvät sieltä mistä pitääkin.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone