Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Musta sielu, valkonaama: Kertomuksia elämästä ja muukalaisuudesta
Isbn: 978-95-2719-016-6
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: maj 2016

E-bok

Musta sielu, valkonaama: Kertomuksia elämästä ja muukalaisuudesta

Väri tarttui ruumiiseeni, indigoa oli yhtäkkiä kaikkialla. Kangas olisi pitänyt pestä suolavedessä, mutta sitä en tiennyt. Muutuin eriväriseksi heti ensimmäisessä matkakohteessa. Mutta tummansinisen nahkani alla oli hyvin valkoihoinen nainen, joka luuli itseään avaramielisemmäksi kuin olikaan.”

Mitä on suomalaisuus? Entä muukalaisuus: miltä tuntuu olla vieraassa maassa, keskellä ihmisiä jotka näyttävät erilaiselta, toimivat toisin kuin on tottunut ja puhuvat kieltä, jota et ymmärrä?

Musta sielu, valkonaama on Ritva Siikalan omakohtainen kertomus kulttuurien kohtaamisista, perheestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja uskosta ihmisyyteen, joka ylittää ihonvärin ja maiden väliset rajat. Olemme erilaisia, mutta yhdessä tässä maailmassa, ja se on voimavara, ei uhka. Kirja puhuu myös ihmisen syvimmästä olemuksesta, joka nousee esiin kielestä, kulttuurista ja uskonnosta riippumatta sekä taiteen voimasta silloin, kun pitää purkaa ymmärryksen puutteesta johtuvia ristiriitoja. Henkilökohtaisten kokemuksiensa kautta Siikala käsittelee aihettaan paljaasti ja avoimesti ja niin elävästi, että lukija pyyhkiytyy mukaan tapahtumien virtaan.

Ritva Siikala on teatteriohjaaja ja kirjailija. Hän on työssään saattanut yhteen kantasuomalaisia ja uussuomalaisia taiteilijoita ja luonut teatterista luontevan areenan synnyttää vuoropuhelua, tuottaa elämyksiä eritaustaisten ihmisten välille ja jopa luoda uutta identiteettiä.

Siikalan työ on säteillyt monen ihmisen elämään ja tuottanut useita kulttuurien rajat ylittäviä tapahtumia. Hän perusti 80-luvulla Teatteri Raivoisat Ruusut, jossa kymmenet eturivin naisnäyttelijät esittivät kaikki roolit klassisissa tragedioissa, ja 90-luvulla Taidekeskus Kassandran, joka kokosi ja teki näkyviksi taiteilijoita eri kulttuuritaustoista.

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone