Jump to content
Cover for 361 päivää helvetissä - Irakilaistoimittajan tie läpi Abu Ghraibin ja muiden vankiloiden
Isbn: 978-95-1796-879-9
Publisher: Atena
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: February 2015

E-book

361 päivää helvetissä - Irakilaistoimittajan tie läpi Abu Ghraibin ja muiden vankiloiden

Silminnäkijäkertomus vankilahelvetistä

Kun miehitysjoukkojen panssarivaunut vyöryivät Bagdadiin huhtikuussa 2003, irakilaistoimittaja Hussein al-Maadidi teki päätöksen: irakilaisten ääni oli saatava kuuluviin kansainvälisessä mediassa, oli työ kuinka vaarallista tahansa.

Marraskuun 16. päivä 2003 al-Maadidi oli lähdössä työmatkalle amerikkalaisen NBC News -televisiokanavan pyynnöstä, kun amerikkalaissotilaat ottivat hänet kiinni Bagdadin vihreällä vyöhykkeellä. Siitä alkoi al-Maadidin matka halki miehittäjän pahamaineisten vankiloiden. Kahdensadan vuoden tuomio ilman oikeudenkäyntiä oli vain esimakua tulevasta. Bagdadin pidätyskeskukset ja Abu Ghraibin vankila ovat tuttuja uutisista, mutta tässä kirjassa al-Maadidi kuvaa omia kokemuksiaan siitä, millaista oli elää keskellä ihmisoikeusloukkauksia ja järjetöntä väkivaltaa.

Kun vapaus vuoden päästä koitti, al-Maadidin ulkonäkö oli niin muuttunut, että edes hänen hyvä ystävänsä ei tunnistanut häntä.

Hussein al-Maadidi pakeni Irakista vuonna 2007. Nykyään hän asuu Suomessa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone